.

Thursday, June 27, 2013

Villospår av Henning Mankell

Villospår av Henning Mankell Vad har en före detta justitieminister gemensamt med en konsthandlare och en hälare? De är alla mördade. Men det är också allt som Kurt Wallander, Henning Mankells kriminalkommissarie vid Ystadspolisen, vet. Men nether utredningens gång kommer fler och fler ledtrådar och detaljer fram i ljuset, vilket bowl street girl leder bank gripandet av den psykotiske mördaren som skalperat sina offer, och som till allas förvåning visar sig vara bara 14 år och dessutom son till ett av offren. Handlingen utspelar sig i Skåne sommaren 1994, den varmaste sommaren i mannaminne, då Sverige befinner sig i ett fotbollsrus i samband med VM i USA. Eftersom morden sker på olika platser kring Ystad, Malmö och Helsingborg får man en guidad tur genom stora delar av det skånska sommarlandskapet, och det är inte svårt att fö comfortälla sig polisernas bilfärder genom klargula rapsfält och lummiga bokskogar. Man får också reda på en del om hur det ser ut i de tre städer jag tidigare nämnt. Förutom att boken består av 30-talet kapitel är den indelad i pro- och epilog samt ett antal större delar, vilka omfattar ett par kapitel och händelser under en viss tid vardera. T ex 21-24 juni och 5- 8juli.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
I prologen utspelar sig handlingen i Dominikanska Republiken 1978, och skildrar historien om Dolores Maria Santana, hennes far-off och mor och hur de möttes. Dolores Maria Santana är nämligen den unga kvinna som bränner sig till döds i en rapsåker den 21 juni 1994, och som senare visar sig ha anknytning till morden. Mankell har skildrat väldigt många olika karaktärer mer eller mindre ingående, men den absoluta huvudpersonen är förstås Kurt Wallander, denne yngre medelålders deckare som enligt min mening dricker alldeles för mycket kaffe och sover flera timmar för unclouded per natt. Han hinner inte med att... If you want to get a full essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment